Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@15:42:50 GMT

علت تورم سقف دهان چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۱۷۰۶

تورم بر روی سقف دهان ممکن است به دلیل چندین عامل بالقوه باشد که بیشتر آن ‌ها با حداقل درمان حل خواهند شد. ناطقان: سقف دهان شامل یک صفحه استخوانی در جلو و یک قسمت نرم غیر استخوانی در پشت است. این ها با هم به عنوان یک مانع بین حفره‌ های دهانی و بینی عمل می‌ کنند. گاه به گاه، ممکن است سقف دهان متورم ‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تورم بر روی سقف دهان ممکن است به دلیل چندین عامل بالقوه باشد که بیشتر آن ‌ها با حداقل درمان حل خواهند شد. در مواردی که کمتر رایج است، این تورم ممکن است به دلایل شرایط جدی تری اتفاق بیفتد.
علت تورم سقف دهان چیست؟

علایم دیگری که ممکن است با تورم همراه شوند عبارتند از:

تاول و یا زخم‌ های دیگر

خشکی دهان

اسپاسم عضلانی یا انقباض ماهیچه

درد یا ناراحتی

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل تورم سقف دهان با ما همراه باشید و این مطلب را مطالعه کنید.
علل ورم کردن سقف دهان

طیف وسیعی از شرایط می تواند تورم سقف دهان را ایجاد کند، از جمله این علل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
زخم در دهان

اغلب زخم های دهان، مانند زخم برفک و زخم سرد (تبخال)، بر روی لثه ها، گونه ها یا لب ها ظاهر می شوند. در برخی موارد، ممکن است این زخم ها بر روی سقف دهان ظاهر شوند. زخم ها می ‌توانند با درد، تاول و تورم همراه باشند. برخی از افراد ممکن است درد یا تورم را قبل از ظاهر شدن زخم تجربه کنند.
جراحت یا آسیب

یکی از شایع ‌ترین علل تورم در سقف دهان آسیب و یا ضربه است. برخی از شایع‌ ترین دلایل آسیب عبارتند از:

خوردن غذایی سخت که می‌ تواند بر سقف دهان تاثیر بگذارد

خوردن یا نوشیدن یک چیز بسیار داغ

یک خراش از یک تکه تیز غذا

دهیدراتاسیون یا کمبود آب

از دست دادن آب بدن می تواند تورم روی سقف دهان را ایجاد کند. دهیدراتاسیون می ‌تواند یک دهان خشک را به همراه داشته باشد که در صورتی که فرد برای تسکین این وضعیت اقدام‌ های لازم را انجام ندهد ، می ‌تواند منجر به تورم سقف دهان شود.
برخی از علل شایع کمبود آب بدن و خشکی دهان عبارتند از:

مصرف بیش از حد الکل

مصرف داروهای خاص

مصرف آب به مقدار کم و ناکافی

عرق ریختن بیش از حد، به خصوص در روزهای خیلی گرم و یا هنگام ورزش کردن

بیماری

فرد مبتلا به کم آبی که موجب عدم تعادل الکترولیتی می شود نیز ممکن است به طور خاص احساس ضعف کرده و یا انقباض ماهیچه را تجربه کند.

موکوسل

موکوسل به تورم پر از مایع در لب یا داخل دهان گفته می شود. موکوسل ها معمولا بدون درد هستند و معمولا پس از یک آسیب جزئی مانند برش روی سقف دهان رخ می دهند. آن‌ها معمولا نیازی به درمان ندارند و ممکن است به تنهایی تخلیه شوند. اگر فرد دارای موکوسلی باشد که به طور خاص بزرگ شده یا عود کرده است، پزشک می ‌تواند به راحتی آن را تخلیه کند.
ﭘﺎﭘﻴﻠﻮﻣﺎﻱ اسکواموس

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مسئول تشکیل پاپیلومای اسکواموس است. پاپیلومای اسکاموسی توده های noncancerous هستند که می توانند روی سقف دهان شکل بگیرند.

این توده ‌ها معمولا باعث درد نمی ‌شوند. با این حال، زمانی که تشخیص داده شوند، افراد باید به دنبال درمان آن ‌ها باشد. این امکان وجود دارد که یک پزشک بتواند با استفاده از جراحی توده را از بین ببرد.
شرایط پزشکی زمینه ای

به ندرت اتفاق می افتد که سقف متورم دهان ناشی از شرایط پزشکی اولیه مانند سرطان دهان یا هپاتیت ویروسی باشد. سرطان دهانی غیر معمول است. بنا به گفته انجمن سرطان آمریکا، حدود ۵۱،۵۴۰ نفر در ایالات ‌متحده در سال ۲۰۱۸ تشخیص سرطان دهانی را دریافت خواهند کرد.

درمان تورم سقف دهان در خانه

در بیشتر موارد، فرد می ‌تواند تورم سقف دهان را در خانه درمان کند و یا صبر کند تا خودش التیام یابد. آسیب‌ های متداول، مانند سوختگی ناشی از مصرف یک نوشیدنی داغ، معمولا ظرف چند روز التیام می ‌یابند.

زخم های سرد، تبخال و یا زخم برفک معمولا به خودی خود رفع می شوند. در برخی موارد، ممکن است فرد بخواهد از دارو برای کاهش شدت جراحات استفاده کند.

در موارد کمبود آب بدن و یا عدم تعادل الکترولیت، افراد می‌ توانند مصرف مایع خود را افزایش دهند. در این شرایط بهتر است نوشیدنی‌ هایی مانند آب و یا چای گیاهی بنوشید. اگر الکترولیت ها خیلی کم باشند، ممکن است فرد نوشیدن یک نوشیدنی ورزشی یا آب را برای کمک به بازگرداندن تعادل در نظر بگیرد.

در مواردی که یک فرد یک به بیماری زمینه ای دارد، باید به دنبال کمک پزشکی از سوی پزشک باشد. روش ‌های درمانی برای سرطان می‌ تواند شامل جراحی، اشعه یا شیمی ‌درمانی باشد.
زمانی که باید به دکتر مراجعه کنیم

اگر چه بیشتر عوامل تورم روی سقف دهان نیاز به مداخله پزشکی ندارند، اما فرد باید در برخی موارد با پزشک صحبت کند.
برخی دلایل مراجعه به پزشک عبارتند از:

دردی که با داروهای بدون نسخه برطرف نمی شود.

تورمی غیرقابل توضیح که بیش از یک هفته طول می ‌کشد.

تورمی که با علائم دیگر همراه است.

در بیشتر موارد نباید تورم روی سقف دهان موجب نگرانی شود. به طور معمول، فرد باید در عرض چند روز تا یک هفته به بهبود کامل برسد. منبع: مشرق برچسب ها: تورم ، سقف دهان ، درمان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تورم درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۱۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سکته گوش چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نامگذاری غلط است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد، یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. این کلمه، سکته گوش با سکته مغز و قلب، خیلی فاصله دارد. سکته مغز و قلب مغایر حیاتی دارد؛ اما سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست. ولی واقعیت امر این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی را ازدست دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک الی دو هفته اول به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی، از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است نصف نیمه و ناقص باشد، اگر زود مراجعه کنند، درمان‌ها جواب می‌دهد و نصف بیمار‌ها خوب می‌شوند و شنوایی بر می‌گردد.

به گزارش مهر، این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده است، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را کرده باشد، شنوایی سنجی می‌خواهد. حتماً ام آر آی می‌خواهد. اگر این آزمایش‌ها انجام شده و مشخص شده است که عارضه جدی نیست؛ بنابراین این عارضه خیلی مهم نیست. سوت ممکن است خوب شود و ممکن است ادامه داشته باشد، آن سوت را می‌شود برایش کاری کرد. سوت گوش ممکن است به رغم درمان‌ها بهبود پیدا نکند و یا ممکن است خوب شود بنابراین اگر سوت کشیدن برای فرد ناراحت کننده است باید مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود و آیا سمعک تنها راه درمان است، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیاناً سکته گوش در حدی باشد که مریض نتواند زندگی عادی اش را داشته باشد می‌تواند از سمعک استفاده کند و شنوایی بهبود پیدا کند. باید یک شنوایی شناس ارزیابی کند که آیا این فرد با سمعک بهبود پیدا می‌کند یا خیر.

عجلوییان با بیان اینکه تأثیر استفاده از هندزفری به مدت طولانی در گوش بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، افزود:، ولی اصولاً صدا‌های بلند و طولانی مدت روی شنیداری تأثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط‌های شلوغ صدایی کار می‌کنند، در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه‌تری بشنویم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. گذاشتن هندزفری در طولانی مدت با صدای بلند، کاهش شنوایی ممکن است ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان